×

Át akar lépni az External Site oldalra és kilép az Amgen.co.hu oldalról?

ÖN MOST KILÉP AZ AMGEN WEBOLDALRÓL.

© Amgen Inc 2011-2023. Minden jog fenntartva.
A legutolsó frissítés dátuma: 2023. november 10.
SC-HU-NP-00076

K+F előretekintés

K+F előretekintés

Kutatás és Fejlesztés jövőkép

Az Amgen arra törekszik, hogy a legjobb humán gyógyászati vállalattá váljon. A céljaink eléréséhez vezető út első lépése a legjobb K+F szervezet létrehozása.

Az Amgen K+F tevékenységét négy alapelv vezérli. Az első szerint a súlyos betegségekre kell koncentrálni. Az új terápiák sikeres kifejlesztésének nehézségeiből kiindulva azon terápiák kidolgozására összpontosítunk, amelyekkel a legégetőbb kielégítetlen gyógyászati igények miatt szenvedő betegeken segíthetünk.

Második alapelvünk, hogy függetlenné kell válni a módszerektől, vagyis az eszközt kell a feladathoz igazítani. A kisméretű molekuláknak és a biogyógyászatnak (biológiai gyógyszerészetnek) egyaránt megvannak az egyedi, velejáró előnyei és hátrányai. Módszerfüggetlen megközelítés alkalmazásával lehetőségünk nyílik egy adott módszer előnyeit az egyes betegségek leküzdésében legjobban kihasználni. Nem gyógyszerfejlesztési adottságaink miatt foglalkozunk egy betegségterülettel. Mindig arra a kérdésre keressük a választ, hogy mely terápiás lehetőség a legmegfelelőbb az adott betegség kezelésére.

Harmadrészt nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a betegségeket a betegeken vizsgáljuk. Ágazatunkban túl gyakran fordul elő, hogy a kísérleti modellek prediktív értéke az emberi betegségre csekély, ami sokszor a klinikai vizsgálatok sikertelenségét és a gyógyszerfejlesztési költségek növekedését eredményezi. A betegségek embereken történő tanulmányozása ugyan jóval bonyolultabb feladat, azonban hisszük, hogy ez a humán gyógyszerek kifejlesztése sikeréhez vezető egyetlen út. K+F beruházásainknak és potenciális gyógyszereink kifejlesztésének hajtóerejét a betegségek kulcsfontosságú jellemzőinek a páciensekben történő azonosítása szolgáltatja. Továbbá olyan klinikai vizsgálati megközelítéseket dolgozunk ki, amelyek révén az alapvető döntéseket a gyógyszerfejlesztési eljárás során korábban meg lehet hozni, ezzel csökkentve a gyógyszerfejlesztés költségeit.

Negyedik alapelvünk, a zökkenőmentes integráció megvalósítása, átjárja minden tevékenységünket. Szervezetünk integrálására törekszünk azáltal, hogy az értékesítés és a marketing, valamint a klinikai fejlesztés és az alapkutatás perspektíváit beépítjük mindegyik gyógyszerfejlesztési programunkba. Az alapkutatás és a klinikai fejlesztés fontos ismereteket merít az egészségügyi piac működésének megértéséből, és ez fordítva is igaz. Prioritásaink ezeken a területeken történő összehangolása biztosítja, hogy olyan potenciális gyógyszereket fejlesszünk ki, amelyek megoldást kínálhatnak a kielégítetlen gyógyászati igényekre, és megfelelhetnek a piac folyamatosan változó igényeinek.

Ezen négy alapelv együttese azonban még nem garantálja a szervezet sikerességét. A kemény munka, az intelligencia, az intuíció és némi szerencse szintén elengedhetetlenek. Ezekre az építőelemekre támaszkodva valósítjuk meg célkitűzéseinket, hogy a legjobb humán gyógyászati vállalattá váljunk.